دکتر هانرى کُربن، اسلام شناس معروف فرانسوى، سخن جالبى درباره قرآن دارد. وى می گوید: ...
دکتر هانرى کُربن، اسلام شناس معروف فرانسوى، سخن جالبى درباره قرآن دارد. وى مىگوید:
«اگرقرآن خرافى بود و از جانب خداوند نبود، هرگز جرأت نمىکرد که بشر را بهعلم و تعقل و تفکر دعوت کند. هیچ اندیشهاى به اندازه قرآن محمّد(ص) انسانرا به دانش فرا نخوانده است تاآن جا که نزدیک به نه صد و پنجاه بار درقرآن، از علم و عقل و فکر سخن رفته است».
ارنست رنان، فیلسوف معروف فرانسوى مىگوید:
« درکتابخانه من هزاران جلد کتاب سیاسى ،اجتماعى، ادبى و… وجود دارد که هرکدام را بیش از یک بار نخواندهام؛ اما یک جلد کتاب هست که همیشه مونس مناست و هر وقت خسته مىشوم و مىخواهم درهایى از معانى و کمال به رویم بازشود، آن را مطالعه مىکنم. این کتاب، قرآن – کتاب آسمانى مسلمانان – است».
ناپلئون بناپارت، امپراطور فرانسه مىگوید:
« امیدوارمآن زمان دور نباشد که من بتوانم همه دانشمندان جهان را با یکدیگر متحد کنمتا نظامى یکنواخت، فقط براساس اصول قرآن مجید که اصالت و حقیقت دارد ومىتواند مردم را به سعادت برساند، ترسیم کنم. قرآن به تنهایى عهده دارسعادت بشر است».
مهاتما گاندى، رهبر فقید هند هم اعتقاد داشت:
«ازراه آموختن علم قرآنى، هر کس به اسرار وحى و حکمتهاى دین، بدون داشتن هیچخصوصیت ساختگى دیگرى پى مىبرد. در قرآن هیچ اجبارى براى تغییر دین و مذهبانسانها دیده نمىشود. قرآن به راحتى مىگوید: هیچ زور و اکراهى در دینوجود ندارد».
ویل دورانت، دانشمند امریکایى شرقشناس، مىگوید:
«درقرآن، قانون و اخلاق یکى است. رفتار دینى در قرآن، شامل رفتار دنیوى هممىشود و همه امور آن از جانب خداوند و به طریق وحى آمده است. قرآن درجانهاى ساده عقایدى آسان و دور از ابهام پدید مىآورد که از رسوم وتشریفات ناروا آزاد است ».
ژان ژاک روسو، متفکر و روان شناس مشهور فرانسوى، برداشت منحصر به فردى از قرآن دارد؛ او مىگوید:
« بعضى از مردم بعد از آن که مقدار کمى عربى یاد گرفتند، قرآن را خوانده، امّادرست درک نمىکنند. اگر مىشنیدند که محمّد(ص) با آن کلام فصیح و آهنگرساى عربى آن را مىخواند، هر آینه به سجده مىافتادند و ندا مىکردند: اىمحمّد عظیم! دست ما را بگیر و به محلشرف و افتخار برسان. ما به خاطر یارىتو حاضریم که جان خویش را فدا سازیم!!»
راکستون اسکاتلندی:
سالیاندرازی درجستجوی حقیقت بودم تا اینکه حقیقت را در اسلام یافتم سپس قرآن رادیدم وشروع به خواندن آن کردم اوبود که تمام سوالات مرا جواب گفت " قرآنابهت وترس در انسان الهام می کند ودرعین حال ثابت می نماید که هرچه میفرماید راست است.
استانلی لیون پول(دانشمند انگلیسی)
پیامبراسلام یکی از بزرگترین وعالی مقام ترین شخصیتهای تاریخ جهان است وکتابشهمان قرآن می باشد که مجموعه ای از وحی های الهی وشاهکارزبان عربی است. برمبنا واساس این کتاب(قرآن) فرهنگ وتمدنی به وجود آمد که مغرب زمین هم بهآن مدیون است.
جان ویلیام در پر: (دانشمند انگلیسی)
قرآنتذکرات عالی اخلاقی ودستورات زیادی دارد سبک انشاء قرآن طوری تنظیم شدهاست که مابه هیچ صفحه ای مراجعه نمی کنیم جز آنکه عالی ترین چیزی را کههرکس بایستی پسندد وتصدیق کند ، درآن خواهیم یافت این بنیاد مخصوص که بهصورت تکه های کوتاه کوتاه است ، مطالب ، شعرها وقوانینی راکه به ما میآموزد که به خودی خود کامل بوده وبرای عموم مردم در تمام حوادث واحتیاجاتزندگی مناسب وقابل استفاده است.
لادین کوبولد: (انگلیسی)
بهراستی قرآن را جمال وزیبایی ، گیرائی ، شیرینی ونظم مهیج که تاثیر آن راهیچ کتابی ندارد این کتاب از بسیار خواندن کهنه نمی شود ، کلمات با اینکهوزن وسجع دارد درآن سجع ووزنی پیدانیست ، شیرین تر از شعر است ولی شعرنیست این اعجاز فقط از آن قرآن است.
فریدریش دیتریشی : (اسلام شناس غرب)
همینعلوم ومعارف مسلمین بود که اروپا را درقرن» دهم میلادی جلو برد همان علومیاست که سرچشمه آنها قرآن کریم بود واروپا از این حیث به اسلام مدیون است
بلر : (خاورشناس معروف آلمانی)
لغتقرآن فصیح ترین لغات عرب واسلوب بلاغت آن طوری است که افکار را بسوی خودجذب می کند قرآن دارای مواضعی آشکاراست وبه زودی برای همیشه بی معارضخواهد بود ، هرکس که از این کتاب به خوبی پیروی کند زندگی آرام وگوارائیخواهد داشت.
ژوزف هورد ویچ: ( دانشمند خاورشناس)
قرآن ، عامل بسیار شگرفی در بالا بردن مسلمانان بود.
قرآن آنان را به تحقیقات علمی وپدید آوردن اندیشه ها سوق داد
قرآنموجب انگیزه وپیشروی مسلمانان در سرزمینهای اروپا گردید درآنجا هنگامی کهتاریکی ها همه جا را فرا گرفت بود اینان مسلمانان مشعلهای انسانیت را برافروخته وبه آستان علم ، خدمات شایان کردند علوم گذشتگان رادگر باره نیروبخشیدند وبه شرق وغرب ، فلسفه ، پزشکی ، ستاره شناسی ومعماری آموختندومارا در مسیر نهضت جدید علمی قراردادند.
دکتر یوهان دلفگانگ فون گوته (ریاضی دان ، شاعر ، نویسنده)
قرآناثری است که به واسطه ی عبارات آن خواننده در ابتدای امر رمیده می شود ،وسپس مفتون جاذبه ی آن وبالاخره بی اختیار مجذوب زیبابیهای بی پایان آن میگردد. چطور ما به آن (قرآن مجید) بازمی گردیم ورجوع می کنیم هرچند درابتدا تکرار به نظر می رسد اما به زودی انسان را جلب می نماید ومتعجب میسازد انشاء آن هم آهنگ با محتویات وهدف بزرگش محکم ، قوی وبسیار عالی استپس این کتاب در تمام از منه ی بشریت بزرگترین نفوذ را خواهد داشت. سالیاندراز کشیشان از خدابی خبر مارا از پی بردن به حقایق قرآن مقدس وعظمتآورنده آن دور نگه داشتند اما هرقدر که ما قدم در جاده ی علم ودانش به پیشگذارده وپرده های جهل وتعصب نابه جارا دریده ایم عظمت احکام مقدس اسلام کهقرآن ، مجموعه ی آن است بهت وحیرت عجیبی درما ایجاد نموده است وعن قریباست که این کتاب توصیف نا پذیر عالم رابه خود جلب نموده وتاثیر عمیقی درعلم ودانش جهان نموده ومحورافکار مردم جهان گردد.
بانوستان رانی تنس ( دانشمند هلندی)
محتوایاین کتاب آسمانی کاملاً با خرد وفطرت بشری مطابقت دارد واز مطالب زنندهوخلاف عقل به کلی پاک است قرآن در باره ی زنان داوری عادلانه ای داردوبرخلاف برخی از مرامها وادیان که جنس زن را تابه سرحد بردگی تنزل دادهوارزشی برای اوقائل نیستند ، وی را از مزایا وحقوق انسانی برخور دار ساختهومقام شامخی برای او منظور داشته است.
پروفسور واشنگتن ایرونیک: (خاورشناس بزرگ آمریکایی)
قرآنکتابی است که از حدود اقیانوس اطلس تا نهر کاشمر مردم را در زیر سایه یهمایون فرخود سعادتمند نگه داشته است قرآن حاوی بالاترین مبادی با اوجوسودمند ترین آنها است.
هربرت جورج ولز: (دانشمند ومحقق انگلیسی)
درپاسخسوالی که یکی از مجله های علمی اروپانموده بود که بزرگترین کتابی که ازآغاز تاریخ بشر تا کنون بیشتر از سایر کتب دردنیا تاثیر بخشیده واز همهمهمتر به شمار آمده کدام است . چند کتاب را نام برد ودر پایان نوشت: اماکتاب چهارم که مهمترین کتاب دنیاست قرآن است زیرا که این کتاب آسمانی اثریدر دنیا گذارده که نظیر آن راهیچ کتابی به خود ندیده است. قرآن کتاب علمیودینی واجتماعی وتهذیبی واخلاقی وتاریخی است.
کینت گریک (استاد دانشگاه کمبریج انگلستان)
چراقرآنبرای یک دوره ی بخصوص نیامده وهرگز کهنه نمی شود وتا روزی که نوع بشرباقیاست راهنمای انسان خواهد بود ؟ زیرا چیزی وجود ندارد که در قرآن نیامدهباشد.هنگامیکه قرآن را برای نخستین بار گشودم وتحت تاثیر آن قرار گرفتم ،تصور کردم اثری که آن کتاب در من ایجاد کرده است استثنایی است ودر سالهایبعد که با چندین تن از مترجمان قرآن به زبانهای اروپایی مکاتبه کردم وبعضیاز آنها را نیز دیدم در یافتم تاثیری که خواندن قرآن در ما اروپاییان میکند همگانی است امام مشروط براینکه قرآن در متن اصلی خوانده شود وترجمه یقرآن درهیچ یک از زبانهای اروپایی متن اصلی را ندارد.
کارلتون اس گون: (استاد دانشگاه ایالت پنسیلوانیا)
یکیاز مزایای عظیم قرآن بلاغت آن است قرآن هنگامی که درست تلاوت شود چهشنونده به لغت عربی آشنایی داشته آن را بفهمد یا نفهمد تاثیری شدید در اوگذاشته ودر ذهنش جای گیر می شود این مزیت بلاغتی قرآن قابل ترجمه نیست.
نون گرونبوم: (استاد معاصر)
قرآنمعجزه ی بدیهی محمد(ص) است اعجاز وانحصار کتاب از جهان مختلفی جلوه می کند، پیش بینی آینده اطلاعات در باره ی وقایع مجهول گذشه ، ناتوانی مردم ازآوردن مشابه آن با وجود مبارزه طلبی های مکرر وبالاخره زیبایی بی سابقهوفصاحت ما فوق اعلای انشاء آن.
آدموندبورگ: (شخصیت سیاسی انگلستان)
قرآنیا قانون محمدی قانونی است که شامل تمام طبقات اجتماعی گردیده و آنهارا بهیکدیگر پیوند می دهد قانونی است که به عالی ترین نظام قضایی و بهترین روشعلمی و بزرگترین رسم قانون گذاری ترتیب و تنظیم یافته است.